Na japanskom kruzeru desetak zaraženih koronavirusom, brod u karantinu

Ministar zdrvastva Japana traži da svi preostali putnici i članovi posade ostanu na brodu "Diamond Princess" još 14 dana
2450 pregleda 1 komentar(a)
Kruzer "Diamond Princess", Foto: BETA/AP
Kruzer "Diamond Princess", Foto: BETA/AP

Na japanskom kruzeru koji je u utorak stavljen u karantin jer je njime ranije putovala osoba za koju se potvrdilo da je zaražena koronavirusom, ima desetak zaraženih ljudi, objavilo je ministarstvo zdravstva Japana, prenosi HINA.

Pregledi su počeli u utorak za oko 3.700 putnika i članova posade na kruzeru, nakon što je putniku iz Hong Konga koji je na brodu bio u januaru potvrđen koronavirus.

Muškarac je sredinom januara doletio u Japan iz Kine, a potom brodom "Diamond Princess" otputovao u Hong Kong i tamo se iskrcao.

U subotu je potvrđeno da je taj osamdesetogodišnjak zaražen koronavirusom.

Zaraženi s broda prebačeni su u bolnicu u prefekturi Kanagava, rekao je ministar zdravstva Katsunobu Kato na konferenciji za medije.

On traži da svi preostali putnici i članovi posade ostanu na brodu "Diamond Princess" još 14 dana.

Nakon što se brod usidrio u luci Jokohama, južno od Tokija, nekoliko desetina pripadnika medicinskog osoblja stiglo je na brod kako bi ispitali zdravlje svih 2.500 putnika i hiljadu članova posade, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva.

Japan je prije ovoga imao 20 slučajeva koronavirusa.

Bonus video: