Cai Ing-ven: Tajvan posvećen bližim vezama sa EU

Cai je izrazila zahvalnost EU na čvrstoj podršci učešću Tajvana u aktivnostima, mehanizmima i sastancima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), navodeći značaj učešća zemlje u mrežama koje se bave globalnim zdravljem i borbom protiv zaraza
353 pregleda 0 komentar(a)
Đuzepe Ico i Cai Ing-ven, Foto: President.gov.tw
Đuzepe Ico i Cai Ing-ven, Foto: President.gov.tw

Predsjednica Tajvana Cai Ing-ven rekla je 3. februara da je Tajvan posvećen bližim vezama sa Evropskom unijom (EU) i kreiranju boljih prilika za građane sa obje strane u oblastima kao što su zdravstvena zaštita i trgovina, piše Tajvan tudej.

Cai se u glavnom gradu Tajvana, Tajpeju, sastala sa Đuzepeom Icom, šefom Evropske komore za trgovinu u Tajvanu.

Cai je poručila da Vlada Tajvana nastoji da podigne odnose između Tajvana i EU kroz bilateralni sporazum o investicijama.

Ona je takođe izrazila zahvalnost EU na čvrstoj podršci učešću Tajvana u aktivnostima, mehanizmima i sastancima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), navodeći značaj učešća zemlje u mrežama koje se bave globalnim zdravljem i borbom protiv zaraza.

Caj je povodom širenja koronavirusa kazala da Tajvan ne smije da bude isključen u prevenciji globalne zaraze i sistema kontrole.

"Isključivanje zemlje iz specijalizovanih agencija Ujedinjenih nacija (UN) zbog političkih faktora je nepravedno i prava 23 miliona građana Tajvana ne bi trebalo ignorisati", rekla je Cai.

Bonus video: