Tramp: Ubijen vođa Al Kaide na Arapskom poluostrvu

"Pod Rimijem, AQAP je počinio beskrupulozno nasilje nad civilima u Jemenu, a nastojao je da izvede i podstakne brojne napade na Sjedinjene Države i naše snage", utvrdio je Tramp u izjavi u kojoj nije otkrio kada je Rimi likvidiran
3111 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Beta/AP
Tramp, Foto: Beta/AP

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je juče da su Sjedinjene Države u borbi protiv terorizma u Jemenu ubile Kasima al Rimija, vođu islamističke grupe Al-Kaida na Arapskom poluostrvu (AQAP).

"Pod Rimijem, AQAP je počinio beskrupulozno nasilje nad civilima u Jemenu, a nastojao je da izvede i podstakne brojne napade na Sjedinjene Države i naše snage", utvrdio je Tramp u izjavi u kojoj nije otkrio kada je Rimi likvidiran.

"Njegova smrt dodatno degradira AQAP i globalni pokret Al-Kaide te nas približava uklanjanju prijetnji koje te grupe predstavljaju našoj nacionalnoj bezbjednosti", poručio je američki predsjednik.

SAD smatraju AQAP jednim od najsmrtonosnijih ogranaka mreže Al-Kaide, terorističke organizacije koju je osnovao Osama bin Laden.

Izvještaji iz Jemena posljednjih su dana sugerisali da je Rimi ubijen u udaru bespilotne letjelice u Maribu, gradu u središtu Jemena, oko 135 kilometara istočno od glavnog grada Sane, no Rojters nije mogao potvrditi te izvještaje.

Bonus video: