ZARAŽENO 34.546 OSOBA

Kina: Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa porastao na 722, ogorčenje na Komunističku partiju

Iz nacionalne zdravstvene komisije Kine kazali su da se među smrtnim slučajevima, 81 dogodio u pokrajini Hubei, dva u Heilongjiangu i po jedan u Pekingu, Henan i Gansu
2838 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz bolnice u Vhanu u Kini, Foto: BETA/AP, BETA/AP
Detalj iz bolnice u Vhanu u Kini, Foto: BETA/AP, BETA/AP
Ažurirano: 08.02.2020. 10:25h

Broj smrtnih slučajeva u Kini od koronavirusa porastao je na 722, dok je zaraženo 34.546 osoba, saopštile su tamošnje vlasti.

Javnost u Kini je ogorčena na vladajuću Komunističku partiju i optužuju je za smrt ljekara koji je još u decembru upozoravao na novi virus.

Komunistička partija je nakon burne reakcije javnosti zbog smrti ljekara Li Venlianga saopštila da će njen tim "potpuno istražiti relevantna pitanja koja je postavila javnost".

Li (34) je oftalmolog, a koronavirusom se zarazio tokom liječenja pacijenata, od čega je preminuo juče ujutru.

On je jedan od osam ljekara u Vuhanu koji je pokušao da upozori kolege i ostale na novi virus, ali vlada je odbijala da to potvrdi te ga je policija natjerala da potpiše izjavu kojom priznaje da širi neistine.

Većina smrtnih slučajeva zabilježena je kod starijih ljudi sa postojećim zdravstvenim problemima, ali stručnjaci kažu da je Li zbog svog posla (očni ljekari sjede vrlo blizu pacijenata tokom pregleda) vjerovatno bio izložen velikoj količini virusa.

Preporučujemo za Vas