Broj oboljelih na kruzeru kod Japana porastao na 174

Testirano 492 ljudi, medju novih 39 pozitivno testiranih (od čega je 29 putnika i 10 članova posade), po prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer
1129 pregleda 0 komentar(a)
Kruzer "Dajmond Princes", Foto: BETA/AP
Kruzer "Dajmond Princes", Foto: BETA/AP

Broj pozitivno testiranih slučajeva na koronavirus na brodu Dajmond Princes (Diamond Princess), koji je u dvonedeljnom karantinu u Japanu, porastao je na 174.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, pozivajući se na zvanične informacije japanskih vlasti, saopštilo da su na brodu na kome se nalazi 14 državljana Srbije i jedan državljanin Crne Gore, potvrđeni novi slučajevi pozitivno testiranih na koronavirus.

Testirano je 492 ljudi.

Među novih 39 pozitivno testiranih (od čega je 29 putnika i 10 članova posade), po prvi put je pozitivno testiran jedan tinejdžer, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Od 14 državljanina Srbije jedan od članova posade prijavio je upravi broda da je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivno testirana na koronavirus i poslednja tri dana se nalazi u izolaciji.

Za sada ovaj član posade još uvek nije testiran, a Ambasada Srbije je zvanično zatražila od kompanija u čijem je vlasništvu brod, kao i od Ministarstva vanjskih poslova Japana da test bude urađen što prije.

Ostali državljani Srbije osećaju se dobro, a ambasada Srbije je u stalnom kontaktu sa njima, navodi se u saopštenju.

U Japanu je do sada potvrđeno 203 slučaja pozitivno testiranih na koronavirus.

Bonus video: