"PODRŽAVA TERORISTIČKU GRUPU"

Maduro: Bolsonaro priprema snage za oružani sukob, on je fašista

"Postoje terorističke grupe koje na brazilskoj teritoriji pripremaju vojne upade u Venecuelu i mi imamo pravo da se branimo", naveo je Maduro
1661 pregleda 0 komentar(a)
Maduro, Foto: BETA/AP
Maduro, Foto: BETA/AP

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je brazilskog predsjednika, ekstremnog desničara Žaira Bolsonara, da želi "oružani sukob" dvije zemlje.

"Bolsonaro priprema brazilske oružane snage za oružani sukob s Venecuelom, podržavajući terorističku grupu koja je napala jednu kasarnu naše vojske", rekao je Maduro stranim novinarima u Karakasu.

On je govorio o napadu grupe dezertera na kasarnu u pograničnoj saveznoj državi Bolivar 22. decembra.

Tom prilikom je jedan vojnik poginuo a napadači su potom zatražili azil u Brazilu.

"Postoje terorističke grupe koje na brazilskoj teritoriji pripremaju vojne upade u Venecuelu i mi imamo pravo da se branimo", naveo je Maduro.

On je za Bolsonara rekao da je "fašista".

Danas i sjutra će u više regiona Venecuele biti održana vojna vježba pod nazivom "Bolivarski štiti 2020", prije svega u delovima zemlje koji se graniče s Kolumbijom i Brazilom.

Brazil, Kolumbija i Peru su među nekoliko desetina zemalja koje traže da se Maduro povuče s vlasti i koje su kao šefa države priznale opozicionara Huana Gvaida, koji se za predsednika proglasio na mitingu u januaru prošle godine.

Preporučujemo za Vas