Na izborima u Iranu vode saveznici Revolucionarne garde

U izvještaju se navodi da su do sada popunjena 42 mjesta u parlamentu koji broji 290 poslanika, a prema informacijama Rojtersa, 80 odsto tih mandata osvojile su stranke lojane Hamneiju
594 pregleda 0 komentar(a)
Iran, zastava, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Iran, zastava, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 22.02.2020. 16:21h

Lista kandidata povezana sa iranskom Revolucionarnom gardom vodi na parlamentarnim izborima, javila je danas novinska agencija Fars.

Prebrojavanje glasova sa jučerašnjih parlamentarnih izbora počelo je jutros, a saveznici vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hamneija imaju izglede za ubjedljivu pobjedu, javila je državna televizija.

U izvještaju se navodi da su do sada popunjena 42 mjesta u parlamentu koji broji 290 poslanika, a prema informacijama Rojtersa, 80 odsto tih mandata osvojile su stranke lojane Hamneiju.

Birališta su zatvorena u ponoć po lokalnom vremenu, nakon pet produženja kako bi što veći broj birača mogao da ispuni svoju, kako je rekao ajatolah Hamnei, ne samo građansku, nego i "vjersku" dužnost.

Kako prenose mediji, odziv na jučerašnjim izborima, na kojima je pravo glasa imalo 58 miliona Iranaca, bio je veliki, što je, kako navode iranski zvaničnici, pokazatelj da aktuelni režim uživa podršku.

Bonus video: