SAD voljne da Turskoj pošalju municiju

Američki ambasador u Turskoj Dejvid Saterfild je rekao da Vašington razmatra zahtjev turske za oružje za protivvazdušnu odbranu, prenosi Rojters
2137 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države (SAD) voljne su da svom savezniku u NATO Turskoj pošalju municiju, izjavio je danas specijalni američki izaslanik Džejms Džefri.

On je dodao da su SAD spremne da pošalju i humanitarnu pomoć za sjeveroistočnu Siriju, gdje se produbljava sukob s Rusijom.

On je, govoreći u pograničnoj turskoj provinciji Hataj, istakao da će SAD obezbijediti da oprema koju ta zemlja proizvodi bude spremna za tursku vojsku, prenosi B92.

Američki ambasador u Turskoj Dejvid Saterfild je rekao da Vašington razmatra zahtjev turske za oružje za protivvazdušnu odbranu, prenosi Rojters.

"Spremni smo da pošaljemo, kao što je predsjednik Tramp pomenuo, na primjer municiju", rekao je Džefri, dodajući da su turski partneri istakli i potrebu za humanitarnom pomoći.

"Turska je NATO saveznik. Imamo veoma, veoma veliki strani program prodaje vojne opreme, a veći dio turske vojske korisit našu opremu. Kao parter u NATO dijelimo obavještajne informacije i obezbijedićemo im da dobiju sve što im je tamo potrebno", naveo je Džefri.

Ankara je ranije zatražila američki odbrambeni sistem zemlja-vazduh Patriot

Bonus video: