Somalija: U dvostrukom bombaškom napadu 18 stradalih

Prva eksplozija automobila bombe praćena pucnjavom dogodila se u blizini kontrolnog punkta kod predsjedničke palate koja je i sjedište vlade. Druga eksplozija se dogodila ubrzo poslije prve u blizini hotela koji je nedavno otvoren u Mogadišu
51 pregleda 0 komentar(a)
Somalija bombaški napad, Foto: Reuters
Somalija bombaški napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2018. 19:18h

U dvostrukom bombaškom napadu u blizini predsjedničke palate i hotela u Mogadišu danas je poginulo 18 i povrijeđeno 20 osoba, saopštili su izvori bliski policiji.

"Stradalo je 18 osoba, a 20 je povrijeđeno", navela je Frans presu policija i dodala da se strahuje da bi broj žrtava mogao da bude veći.

Prva eksplozija automobila bombe praćena pucnjavom dogodila se u blizini kontrolnog punkta kod predsjedničke palate koja je i sjedište vlade.

Druga eksplozija se dogodila ubrzo poslije prve u blizini hotela koji je nedavno otvoren u Mogadišu.

Odgovornost za oba napada preuzela je islamistička grupa Al Šabab, poznata po napadima na snage bezbjednosti Somalije, kao i na hotele i druga područja u glavnom gradu.

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i gladi.

Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa istjerani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki dio juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.

Bonus video: