Putin : Epidemiološka situacija u Rusiji pod kontrolom

"Uprkos povišenom riziku situacija je opšte uzev pod kontrolom", rekao je ruski predsjednik ukazujući da su mjere koje su preduzete već u februaru, kao zatvaranje granice sa Kinom, do sada uspjele da spriječe "masivni dolazak bolesti" u Rusiju
2678 pregleda 0 komentar(a)
Putin, Foto: Bet/Sputnik/Mikhail Klimentyev
Putin, Foto: Bet/Sputnik/Mikhail Klimentyev

Predsjednik Rusije Vladimir Putin dao je uvjeravanja danas da je epidemiološka situacija pod kontrolom u Rusiji gdje je do sada, prema zvaničnim podacima, registrovano 114 slučajeva zaraženih koronavirusom bez smrtnih slučajeva.

"Uprkos povišenom riziku situacija je opšte uzev pod kontrolom", rekao je ruski predsjednik ukazujući da su mjere koje su preduzete već u februaru, kao zatvaranje granice sa Kinom, do sada uspjele da spriječe "masivni dolazak bolesti" u Rusiju.

U osvrtu na Evropu gdje kako rekao "situacija nije jednostavna, odnosno je teška" on je pozdravio drastične mjere izolacije i zatvaranja javnih mjesta donijete u brojnim zemljama.

"Te mjere su opravdane i želimo našim kolegama uspjeh" rekao je on na sjednici vlade posvećenoj epidemiji.

Putin je pozvao vlasti da dobro obavještavaju stanovništvo da bi svako mogao sebe da zaštiti i da zaštiti svoje bližnje kao i da se bore protiv "zlonamjernih glasina".

On je takođe pozvao Ruse da pokažu "solidarnost i disciplinu" i da poštuju propise o izolaciji, posebno za za one koji se vraćaju iz inostranstva.

"Država i društvo treba da djeluju združeno i organizovano vodeći brigu jedni o drugima", dodao je on.

Bonus video: