Gabard odustala od trke za predsjednika SAD i podržala Bajdena

Ona je navela da, iako se možda ne slaže s Bajdenom po svakom pitanju, zna da on "ima dobro srce" i da je "motivisan ljubavlju" prema SAD i američkom narodu, prenosi Asošiejted pres
1328 pregleda 1 komentar(a)
Gabard, Foto: Beta/AP/Kristopher Radder
Gabard, Foto: Beta/AP/Kristopher Radder

Članica Predstavničkog doma Kongresa SAD Talsi Gabard objavila je danas da napušta trku za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke i podržala bivšeg američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena.

Gabard (38) ja na Tviteru ponudila punu podršku Bajdenu, navodeći da je "jasno da su birači na unutarstranačkim izborima u Demokratskoj stranci izabrali njega da se suprotstavi predsjedniku SAD Donaldu Trampu" na izborima 3. novembra.

Ona je navela da, iako se možda ne slaže s Bajdenom po svakom pitanju, zna da on "ima dobro srce" i da je "motivisan ljubavlju" prema SAD i američkom narodu, prenosi Asošiejted pres.

Dok se u SAD širi pandemija koronavirusa, Gabard, veteranka sa činom majora u američkoj vojsci, rekla je da će biti usmjerena na služenje zemlji, uključujući vojno, ako bude potrebno.

U trci za demokratsku nominaciju ostala su dva kandidata, Bajden (77) i senator iz Vermonta Berni Sanders (78).

Na unutarstranačkim izborima, koji traju od 3. februara do 6. juna, Bajden je do sada osvojio 1.180 delegata, a Sanders 885.

Da bi neko od kandidata osvojio demokratsku nominaciju, potrebno je da ima najmanje 1.991 od 3.979 delegata koji će na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u julu odlučivati o kandidatima stranke za predsjednika i potpredsjednika SAD.

Bonus video: