POVODOM NOVONASTALOG STANJA

Stoltenberg: Snage NATO-a pripravne u očuvanju sigurnosti

Stoltenberg je, na redovnom sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta održanom u srijedu, pozdravio brzi odgovor saveznika povodom izbijanja panedmije koronavirusa
3070 pregleda 2 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Nato, Nato, Nato, Nato
Jens Stoltenberg, Foto: Nato, Nato, Nato, Nato

Snage NATO-a pripravne su u cilju očuvanja sigurnosti zemalja članica i preduzimaju snažne mjere kako bi bio obezbijeđen nastavak suštinskog rada Alijanse, kazao je generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je, na redovnom sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta održanom u srijedu, pozdravio brzi odgovor saveznika povodom izbijanja panedmije koronavirusa.

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu Alijanse, na sastanku je bilo riječi o mjerama koje su NATO i saveznice preduzele kako bi suzbile njeno širenje.

Vrhovni saveznički komandant za Evropu, Tod Volters, naveo je da se i dalje preduzimaju mjere ublažavanja i da nije ugrožena sposobnost Alijanse da obavlja misije, operacije i aktivnosti, uključujući očuvanje vazdužnog poretka, pomorska razmještanja, NATO-ove multinacionalne bojne grupe u istočnom dijelu Alijanse, kao i operacije od Avganistana do Kosova.