"SPISKOVI ZA POVRATAK SE ZATVARJU SJUTRA"

Zaharova: Ruski državljani u svijetu bi trebali da razmisle kako će se vratiti kući

Ona je dodala da druga faza počinje poslije 26. marta
8185 pregleda 3 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Beta, Beta
Marija Zaharova, Foto: Beta, Beta
Ažurirano: 25.03.2020. 12:37h

Predstavnica Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Rusije Marija Zaharova uputila je aper državljanima ove zemlje koji borave u inostranstvu, među kojima je i Crna Gora da "razmisle kako će se vratiti kući, te da shvate da će to biti njihova lična odgovornost čim budu se spiskovi zatvoreni“.

„Poslije 14 časova 26. marta (sjutra) po moskovskom vremenu spiskovi za povratak u Rusiju biće zatvoreni. Na osovu ovih spiskova potpuno zatvorenih i provjerenih biće formirani letove za povratak, koji se već održavaju iz desetina zemalja su vraćeni hiljade ruskih građana", kazala je Zaharova.

Ona je dodala da druga faza počinje poslije 26. marta.

„Stoga ogromna je molba za sve koji nisu još uvijek razmišljali boravići u inostranstvu o tome šta se dešava u svijetu, pa čak ni ne znaju da se zatvaraju aerodromi i uklanjaju letove te se uvode striktne mjere karantina u različitim zemljama. Oni treba da razmisle kako će se vratiti kući", rekla je Zaharova.

Dodaje da kol centar za Ruse koji su u inostranstvu radi 24 sata, te da su protekle sedmice imali 19 hiljada poziva, dok ih je u poslednja dva dana kontaktiralo dvije hiljade ljudi, koji žele da se vrate u Rusiju.

Preporučujemo za Vas