PROMJENE U BIJELOJ KUĆI

Tramp ostao bez portparolke

Nova portparolka Bijele kuće postaće Kejli Mekenani, koja je dosad obavljala dužnost portparolke Republikanskog nacionalnog odbora prije nego se priključila Trampovoj kampanji za reizbor na predsjedničkim izborima u novembru, javlja CNN
4053 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: AP
Tramp, Foto: AP

Portparolka američkog predsjednika Donalda Trampa, Stefani Grišam, odlazi sa funkcije i radiće s Melanijom Tramp, objavila je Bijela kuća.

Kako javlja CNN, nova portparolka Bijele kuće postaće Kejli Mekenani, koja je dosad obavljala dužnost portparolke Republikanskog nacionalnog odbora prije nego se priključila Trampovoj kampanji za reizbor na predsjedničkim izborima u novembru.

Grišam
Grišam(Foto: AP)

Grišam (43), koja je devet mjeseci bila na prestižnoj funkciji portparolke Bijele kuće, uvijek je ostajala jako u pozadini u odnosu na svoje prethodnike, Saru Sanders i Šona Spajsera, piše Hina.

Nije učestvovala na dnevnom brifingu

Grišam je prekinula i duboko decenijama ukorijenjenu tradiciju i nije učestvovala na dnevnom brifingu u dvorani za medije Bijele kuće.

Ta reorganizacija se zbiva u trenutku kada je Donald Tramp suočen s pandemijom koronavirusa, najgorom krizom njegovog predsjedanja i nakon što je Mark Medouz preuzeo funkciju šefa Trampovog kabineta.

Sve je iznenadila Melanija Tramp koja je saopštila tu vijest i izjavila da je "oduševljena što Stefani ulazi u njenu ekipu", stoji u kratkom saopštenju .

Stefani Grišam se pridružila predsjedničkoj kampanji Donalda Trampa 2015. godine. Za veb stranicu Axios o namjeri Marka Medouza da je zamijeni, Grišam je dala naslutiti da je ogorčena onime što sliči "dvorskim intrigama".

Preporučujemo za Vas