Umrla Linda Trip koja je tajno snimala razgovore Bila Klintona i Monike Levinski

U vreme skandala Trip je bila državna službenica, a od 1994. je radila za Pentagon. U januaru 2001. izgubila je posao u Pentagonu i gotovo 100.000 američkih dolara godišnje plate kada je administracija Džordža Buša stupila na dužnost
3555 pregleda 0 komentar(a)
Linda Trip, Foto: KHUE BUI
Linda Trip, Foto: KHUE BUI

Amerikanka Linda Trip koja je tajno snimljenim razgovorima nekadašnje pripravnice u Beloj kući Monike Levinski i tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona razotrkila tu aferu, umrla je u 70. godini, saopštio je njen advokat.

Trip je postala poznata javnosti 1998. godine kada je u procesu opoziva Klintona priložila snimke njegovih razgovora sa Monikom Levinski koji su postali glavni dokaz u slučaju.

Ona je proglašena uzbunjivačem, ali je njen postupak u amerčkoj javnosti izazvao kontroverze.

U vreme skandala Trip je bila državna službenica, a od 1994. je radila za Pentagon. U januaru 2001. izgubila je posao u Pentagonu i gotovo 100.000 američkih dolara godišnje plate kada je administracija Džordža Buša stupila na dužnost.

Ona je tada tužila Ministarstva obrane, tvrdeći da je službenik Pentagona 1998. dao časopisu Njujorker poverljive lične podatke o njoj i kao dio nagodbe koja je postignuta krajem 2003. dobila je više od 595.000 dolara, retroaktivno unapređenje i veću platu za poslednje tri godine rada.

Bonus video: