Nakon masovnog ubistva na Floridi: Tramp podržava bolje ispitivanje prošlosti osobe koja kupuje oružje

Prema predlogu zakona, savezne agencije koje propuste da pruže potrebne podatke bile bi kažnjene, a savezne države koje odgovore na određene propise i podsticaje bile bi nagrađene
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2018. 15:47h

Američki predsjednik Donald Tramp podržava dublju provjeru istorije osobe prilikom kupovine oružja, saopštila je danas Bijela kuća nekoliko dana poslije najnovijeg masovnog ubistva u SAD, kada je u gimnaziji u Floridi ubijeno 17 đaka i nastavnika.

"Dok se nastavlja rasprava i predviđaju se izmjene, predsjednik podržava napore za poboljšanje saveznog sistema provjere istorije osobe koja kupuje oružje", saopštila je portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders.

Ona je rekla da je predsjednik razgovarao sa republikanskim senatorom iz Teksasa Džonom Korninom o dvopartijskom predlogu zakona kojim bi se ojačala baza podataka FBI za one kojima je zabranjena kupovina oružja.

Prema predlogu zakona, savezne agencije koje propuste da pruže potrebne podatke bile bi kažnjene, a savezne države koje odgovore na određene propise i podsticaje bile bi nagrađene.

Tramp je čvrsto podržavao prava na posjedovanje oružja i Nacionalno udruženje za oružje (NRA).

Bonus video: