Obama podržao kandidaturu Bajdena za predsjednika SAD

"Tako sam ponosan što podržavam Džoa Bajdena za predsjednika Sjedinjenih Država"
3090 pregleda 3 komentar(a)
Reuters, Foto: Barak Obama i Džo Bajden
Reuters, Foto: Barak Obama i Džo Bajden
Ažurirano: 14.04.2020. 19:16h

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država, Barak Obama podržaće nominaciju Džoa Bajdena za kandidata demokrata na predsjedničkim izborima ove godine.

Bajden je bio potpredsjednik SAD u mandatu Obame.

Obama, u dužem videu, hvali Bajdenov lik i otpornost, govoreće o njemu kao pravoj kandidaturi za vođenje zemlje kroz krizu poput trenutne pandemije koronavirusa.

Obama takođe naglašava uloge na izborima 2020. godine tvrdeći da su aktuelni predsjednik SAD Donald Tramp i republikanci u Senatu "isključivo zainteresirani za vlast, ne postižući napredak za Amerikance".

"Ako postoji jedna stvar koju smo kao zemlja naučili iz trenutaka velike krize, to je da duh pažnje jednih za druge ne može biti ograničen na naše domove, naša radna mjesta, naše četvrti ili naše kuće", rekao je Obama.

Dodao je da "vrsta liderstva vođena znanjem i iskustvom, poštenjem i poniznošću, empatijom i milošću - takvo vođstvo ne pripada samo našim državnim prijestonicama i kancelarijama gradonačelnika. Pripada Bijeloj kući".

"I zato sam tako ponosan što podržavam Džoa Bajdena za predsjednika Sjedinjenih Država", dodao je

Obamina podrška stiže samo dan nakon što je Bajdenov poslednji preostali rival u trci, senator Berni Sanders, i sam mu pružio podršku.

Bajden se zahvalio Obami na podršci, ubrzo nakon što je objavljen video.

"Barak - ovo odobrenje znači svijet Džil (supruga Džoa Bajdena) i meni. Radićemo na napretku koji smo postigli zajedno i nema nikoga koga bih radije da stoji uz mene", rekao je Bajden.

Bonus video: