Melanija Tramp obišla prihvatilište za djecu migrante

AP navodi da je Melanija Tramp bila u pratnji ministra zdravlja Aleksa Azara, kada se sastala sa izvršnim direktorom objekta i drugim članovima osoblja u improvizovanoj sobi za konferencije, gde joj je rečeno da se osoblje odnosi prema 58-oro djece u prihvatilištu kao da su njihova sopstvena djeca
77 pregleda 0 komentar(a)
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.06.2018. 18:15h

Prva dama SAD Melanija Tramp nenajavljeno je danas obišla prihvatilište u Teksasu gdje su smještena djeca migranati, koju tamo šalje američka vlada, nakon što zajedno sa članovima porodice nelegalno uđu u zemlju, prenosi Tanjug.

Melanija je obišla prihvatilište za djecu u Makalenu, dan nakon što je njen suprug, predsjednik Donald Tramp, potpisao izvršnu uredbu, kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Obraćajući se na sastanku svog kabineta, Tramp je potvrdio da je njegova supruga "dolje na granici", a portparolka prve dame Stefani Grišam je rekla da Melanija ima punu podršku svog supruga.

Postoji mogućnost da Melanija obiđe još jedan objekat kasnije danas, u kojem je ekipa AP prošle nedjelje vidjela da se djeca smještaju u kaveze.

Grišam je objasnila da je cilj Melanijine posjete da pruži podršku djeci, koja se razdvajaju od roditelja.

"Ona je željela da sve sama vidi", rekla je Grišam.

AP navodi da je Melanija Tramp bila u pratnji ministra zdravlja Aleksa Azara, kada se sastala sa izvršnim direktorom objekta i drugim članovima osoblja u improvizovanoj sobi za konferencije, gde joj je rečeno da se osoblje odnosi prema 58-oro djece u prihvatilištu kao da su njihova sopstvena djeca.

Prva dama zatražila je da djeca budu ponovo ujedinjena sa svojim porodicama "što je prije moguće".

Tramp je juče potpisao izvršnu uredbu kojom se migrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, ali je napomenuo da će se nastaviti politika "nulte tolerancije", koja podrazumijeva krivično gonjenje svih odraslih osoba koje su uhvaćene kako prelaze granicu nelegalno.

Bonus video: