UBISTVA POČINJENA NA 16 MJESTA

Najteži oružani napad u istoriji Kanade počeo svađom počinioca s djevojkom

Da devojka nije rekla policiji da osumnjičeni vozi auto koji je namjerno maskiran da izgleda kao policijski, stvari bi bile mnogo gore, kazao je Kembel
1866 pregleda 0 komentar(a)
Žena odaje počast stradalim žrtvama u napadu, Foto: Beta/ ndrew Vaughan
Žena odaje počast stradalim žrtvama u napadu, Foto: Beta/ ndrew Vaughan
Ažurirano: 25.04.2020. 10:12h

Prošlonedjeljnom višečasovnom ubijanju 22 osobe u Kanadi prethodila je svađa potonjeg ubice i njegove devojke, a ona je preživjela masakr, potvrdila je policija kojoj je pomogla da ga uhvati.

Kanadska policija je danas saopštila da je 13-časovni krvavi pir prethodnog vikenda počeo napadom osumnjičenog Gabrijela Vortmana na njegovu djevojku.

U tom oružanom napadu, najtežem u istoriji Kanade, stradale su 22 osobe u nekoliko sela u centralnom i sjevernom dijelu pokrajine Nova Škotska.

Policijski zvaničnik Daren Kembel rekao je da je Vortmanova devojka uspjela da mu pobjegne i ocijenio da je to "itekako mogao da bude katalizator daljih događaja".

Međutim, vlasti ipak ne odbacuju mogućnost da je 51-godišnji Vortman, koji je likvidiran, unaprijed planirao neka od ubistava koje je počinio.

Kembel je rekao da se Vortmanova devojka tokom noći krila od njega u šumi, iz koje je izašla u zoru, pozvala policiju i dala detaljne informacije o njemu. Rekla im je da je Vortman u policijskoj uniformi i da vozi auto koji izgleda kao policijski.

Da devojka nije rekla policiji da osumnjičeni vozi auto koji je namjerno maskiran da izgleda kao policijski, stvari bi bile mnogo gore, kazao je Kembel.

Vortman je tokom napada otišao na benzinsku pumpu da natoči gorivo, gde se slučajno zatekao policajac koji je pucao na njega i ubio ga.

Policija je navela da je Vortman djelovao sam i da je ubistva počinio na čak 16 mesta.

U aselu Portapik sa 100 meštana u kojoj je povremeno živeo, policija je našla 13 tijela i nekoliko zapaljenih kuća, uključujući Vortmanovu.

Preporučujemo za Vas