HILJADE DEMONSTRANATA U FORT LODERDEJLU

Florida na nogama nakon masakra: "Štitite djecu, a ne oružje"

Protest se održava nekoliko dana poslije treće najsmrtonosnije pucnjave u školi u istoriji SAD
3 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2018. 08:47h

Na hiljade demonstranata okupilo se u Fort Loderdejlu, na Floridi, zahtijevajući strožu kontrolu naoružanja.

Protest se održava nekoliko dana poslije treće najsmrtonosnije pucnjave u školi u istoriji SAD, piše Tanjug.

"Okončajte nasilje vatrenim oružjem", uzvikivali su demonstranti.

Na protestu su bili lokalni lideri, zakonodavci i javne ličnosti koji su poručili da je hitno neophodno pooštravanje zakona o posjedovanju oružja.

"Pozvala sam Kongres i rekla im da moraju da urade svoj posao za ljude. Ali oni ne rade za ljude. Ovoj zemlji je potrebna reforma zakona o vatrenom oružju, ali se o tome ne razgovara. Hoće da razgovaraju o mentalnom zdravlju, ili zlostavljanju, ali uijvek kažu da za debatu o oružju nije vrijeme. Došao je trenutak za to", rekla je jedna od učesnica demonstracija.

Upravnik škola u okrugu Brauard Robert Ransi je na Tviteru napisao da bi masovno ubistvo na Floridi moglo konačno da pokrene oštriju regulaciju posjedovanja vatrenog oružja.

"Nadam se da će ovoga puta biti drugačije jer sada mladi ljudi predvode zahtjev za promjenom i traže promjene zakona o naoružanju", kazao je on, prenosi Glas Amerike.

U srednjoj školi u Floridi u srijedu je 19-godišnji Nikolas Kruz, bivši učenik te škole, ušao naoružan sa puškom R-15 i počeo da puca na učenike na hodnicima.

U napadu je ubijeno 17, a ranjeno 15 osoba.

Galerija

Preporučujemo za Vas