Sirija: Izraelski avioni napali područje kraj Damaska

U vojnom saopštenju koje su prenijeli državni mediji navodi se da su neke rakete koje su stigle do meta kraj sirijskog glavnog grada pričinile materijalnu štetu ali da žrtava nije bilo
916 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izraelski borbeni avioni rano jutros iznad Libana ispalili su rakete na područja kraj Damaska, saopštila je sirijska vojska tvrdeći da je protivvazdušna odbrane te zemlje oborila većinu tih raketa.

U vojnom saopštenju koje su prenijeli državni mediji navodi se da su neke rakete koje su stigle do meta kraj sirijskog glavnog grada pričinile materijalnu štetu ali da žrtava nije bilo.

Kako se dodaje, napad se dogodio u zoru, a sirijska vojska nije objavila druge detalje ni šta je zapravo ciljano.

Sirijska državna televizija je javila da je napadnuta okolina Damaska, a Izrael nije komentarisao sirijski izvještaj.

Ta zemlja je ranije potvrdila da je tokom godina izvela stotine udara iz vazduha uglavnom na iranske isporuke oružja za koje se veruje da su namenjene libanskom ekstremističkom Hezbolahu.

U poslednjih nekoliko meseci izraelski zvaničnici su izrazili zabrinutost da Hezbolah pokušava da izgradi postrojenja za izradu precizno navođenih raketa.

Iranske i snage Hezbolaha se u Siriji bore na strani sirijskih vladinih snaga. Izrael je takode ranije koristio libanski vazdušni prostor za napade na Siriju.

Prošle nedelje su u izraelskom udaru ciljani iranski i borci koje podržava Iran u pustinji kraj sirijskog grada Palmira.

Sirijska opoziciona organizacija koja nadgleda rat u toj zemlji je rekla da je ubijeno devet boraca, uljučujući šest stranaca.