nema "neobičnih dešavanja"

Južna Koreja ponovo negira glasine o Kimovom lošem zdravlju

Kimovo zdravlje izaziva veliko interesovanje i na regionalnom i na globalnom planu
1535 pregleda 1 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Beta, Beta, Beta
Kim Džong Un, Foto: Beta, Beta, Beta

Ministarstvo ujedinjenja Južne Koreje saopštilo je danas da u Sjevernoj Koreji nije došlo do "neobičnih dešavanja" sugerišući da su glasine o lošem zdravlju lidera te zemlje Kim Dzong Una neistinite.

Južnokorejski ministar ujedinjenja Kim Jeon-Čul rekao je na zatvorenom forumu u Seulu da Južna Koreja ima "dovoljno informacija da može pouzdano reći da u Sjevernoj Koreji nema neuobičajenih aktivnosti koje bi potkrijepile spekulacije o lošem zdravlju njenog lidera".

Ministar je dodao da neće otkriti koja je konkretna obavještajna informacija dovela do tog zaključka, ali je naglasio da je ona prošla složen proces analize.

Kimovo zdravlje izaziva veliko interesovanje i na regionalnom i na globalnom planu, s obzirom da je on apsolutistički lider države koja posjeduje nuklearno oružje, a stručnjaci su ranije naveli da bi njegovo loše zdravstveno stanje moglo dovesti do nestabilnosti u zemlji.

Povezani članci

27. April 2020.

Glasine i potraga za Kimom

Kancelarija Kim Dzong Una ranije je saopštila da postoje informacije da se lider nalazi van Pjongjanga, ali da nije postojala naredba o spremnosti za slučaj nužde koju bi izdala vojska Sjevera ili Radnička partija u slučaju Kimovog lošeg stanja.

Preporučujemo za Vas