"POTREBAN NAM JE LIDER"

Hilari Klinton podržala Bajdena za predsjedničku trku u SAD

"Pomislite samo na to kakva bi bila razlika da sada imamo predsjednika koji ne samo da sluša nauku, stavlja činjenice ispred fikcije već takođe koji nas okuplja. Pomislite samo kako bi bilo kada bi imali pravog predsjednika a ne samo čovjeka koji igra predsjednika na televiziji"
1991 pregleda 1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: AP
Hilari Klinton, Foto: AP

Hilari Klinton je objavila danas da pruža podršku još nezvaničnom predsjedničkom kandidatu demokrata Džou Bajdenu za novembarske izbore za predsjednika SAD.

"Želim da dodam svoj glas svim onim koji vas podržavaju da budete naš predsjednik", rekla je bivša državna sekretarka koja je izgubila predsjedničku trku 2016. protiv aktuelnog predsjednika Donalda Trampa.

Bajden će biti protivkandidat republikancu Trampu, na izborima 3. novembra.

"Pomislite samo na to kakva bi bila razlika da sada imamo predsjednika koji ne samo da sluša nauku, stavlja činjenice ispred fikcije već takođe koji nas okuplja. Pomislite samo kako bi bilo kada bi imali pravog predsjednika a ne samo čovjeka koji igra predsjednika na televiziji", rekla je Klinton, ne pominjući Trampa imenom.

Ona je objavila svoju podršku tokom virtuelnog okruglog stola koji je Bajden organizovao na temu koronavirusa i njegovog uticaja na žene.

Američki mediji su ranije danas najavili da će ona podržati Bajdena i da je otkrila da je ona "gost iznenađenja" na današnjem virtuelnom skupu.

Klinton je rekla da se Bajden koji je bio potpredsjednik SAD i senator u šest mandata "priprema za ovaj trenutak cijelog svog života".

"Ovo je trenutak kada nam je potreban lider, predsjednik kao Džo Bajden", rekla je Hilari Klinton.

Sedamdesetsedmogodišnji Džo Bajden će zvanično biti proglašen predsjedničkim kandidatom demokrata na konvenciji stranke, pomjerenoj za avgust zbog koronavirusa.

Više od 2.500 članova Kongresa i istaknutih ličnosti već su podržali Bajdenovu kandidaturu, naveo je njegov štab, na čelu sa bivšim predsjednikom Barakom Obamom, i dvoje njegovih bivših rivala Bernija Sandersa i Elizabet Voren.

Preporučujemo za Vas