Južna Koreja: Tri nova slučaja koronavirusa, priprema za otvaranje škola, kreću bejzbol i fudbal

Južnokorejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti su prijavili dvoje umrlih od posljedica virusa, čime je ukupan broj porastao na 254, dok je od početka pandemije zaraženo 10. 804 osoba
851 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Južne Koreje, Foto: AP
Detalj iz Južne Koreje, Foto: AP

Južna Koreja prijavila je tri nova slučaja zaraze koronavisuom, što je najmanji broj od 18. februara, pa se zemlja priprema za ponovo otvaranje škola i pokretanje profesionalnog sporta.

Južnokorejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti danas su prijavili dvoje umrlih od posljedica virusa, čime je ukupan broj porastao na 254, dok je od početka pandemije zaraženo 10. 804 osoba.

Poslije naglog skoka broja oboljelih početkom marta kada je prijavljeno 500 zaraženih, infekcije su usporile tokom aprila mjeseca usljed pooštrene granične kontrole i slabljenja zaraze u najteže pogođenom gradu Dagu, u kome danas nije registovan nijedan novozaraženi.

Zdravstvene vlasti su i dalje zabrinute zbog "tihog širenja" virusa i planiraju testove na antitijela kako bi utvrdili koliko je virus rasprostranjen.

Sa smanjenjem broja oboljelih, zvaničnici su ublažili mjere socijalnog distanciranja i odlučili da ponovo otvore škole u ​​fazama, pa će se u školske klupe prvo vratiti srednjoškolci 13. maja.

Južnokorejska profesionalna bejzbol liga počinje novu sezonu bez navijača na tribinama već danas, dok će fudbalska liga početi pod sličnim uslovima u petak.

Bonus video: