Tramp potvrdio: Fauči će svjedočiti pred Senatom

Trampovi republikanci imaju većinu u Senatu, a predsjednik je kazao da Fauči neće svjedočiti pred Predstavničkim domom, u kojem demokrate imaju većinu
3174 pregleda 0 komentar(a)
Tramp i Fauči, Foto: AP, AP
Tramp i Fauči, Foto: AP, AP
Ažurirano: 05.05.2020. 18:55h

Američki predsjednik Donald Tramp potvrdio je danas da će epidemiolog Entoni Fauči, čelni član kriznog štaba Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa, svjedočiti pred Senatom, te će senatori imati priliku da mu postave pitanja o odgovoru savezne vlade na epidemiju.

"Doktor Fauči će svjedočiti pred Senatom. On se tome raduje", kazao je Tramp novinarima ispred Bijele kuće prije puta u Arizonu gdje će posjetiti fabriku medicinske opreme.

Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, postao je zaštitno lice borbe protiv koronavirusa u SAD-u.

Tramp je rekao da će nositi masku u Arizoni, ako to bude potrebno, nakon što je žestoko kritikovan potpredsjednik Majk Pens jer nije nosio masku tokom posjete bolnici.

Trampovi republikanci imaju većinu u Senatu, a predsjednik je kazao da Fauči neće svjedočiti pred Predstavničkim domom, u kojem demokrate imaju većinu.

"Oni iskreno žele da budemo neuspješni, što znači smrt", kazao je američki predsjednik, nazvavši demokrate "mrziteljima Trumpa".

Bonus video: