Tramp potvrdio skori prestanak rada specijalnog tima Bijele kuće za koronavirus

"Vraćamo svoju zemlju nazad", rekao je Tramp sinoć prilikom posjete fabrici za proizvodnju maski u Finiksu u američkoj državi Arizoni
455 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Beta/AP/Evan Vucci
Tramp, Foto: Beta/AP/Evan Vucci

Predsjednik SAD Donald Tramp potvrdio je da će specijalni tim Bijele kuće za koronavirus polako da prestaje sa radom, a potpredsjednik Majk Pens koji je na čelu tog tima nagovijestio da bi mogla da bude raspuštena u roku od nekoliko nedelja.

"Vraćamo svoju zemlju nazad", rekao je Tramp sinoć prilikom posjete fabrici za proizvodnju maski u Finiksu u američkoj državi Arizoni, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Tramp je rekao da su Majk Pens i taj tim uradili odličan posao ali da se sada gleda na malo drugačiju formu, a to je forma bezbjednosti i otvaranja, i da će vjerovatno za to biti formirana druga grupa.

Predsjednik koji je nosio bezbjednosne naočare, ali ne i masku tokom obilaska fabrike odgovorio je na pitanje da li to znači da je misija obavljena, "Ne nije uopšte. Misija je obavljena kada bude gotova", rekao je on.

Priznajući da će biti i ljudske cijene za te planove otvaranja Tramp je rekao novinarima da ne kaže da je sve savršeno i da će neki ljudi biti pogođeni, ali da moraju zemlju da otvore i da je otvore brzo.

Pojedinačne države će odlučiti kako će se sprovesti to otvaranje.

Specijalni tim za koronavirus ustanovljen je 29. januara a na njegovo čelo je postavljen potpredsjednik SAD Majk Pens četiri nedelje kasnije. U njegovom sastavu je više od 20 stručnjaka i vodećih zvaničnika američke administracije.

Bijela kuića je navela da je zadatak tima da vodi napore administracije u nadzoru, suzbijanju, umanjenju širenja virusa, i da pruža informacije javnosti.

Bonus video: