UN povećavaju apel za pomoć najsiromašnijim zemljama sa dvije na 6,7 milijarde dolara

Od početnog apela UN za pomoć, 25. marta, prikupljeno je milijardu američkih dolara kao pomoć za borbu protiv koronavirusa u 37 ugroženih zemalja
278 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.05.2020. 10:27h

Ujedinjene nacije danas su povećale apel za pomoć slabim i ugroženim zemljama u borbi protiv koronavirusa sa dvije milijarde na 6,7 milijardi američkih dolara.

Šef UN za humanitarna pitanja Mark Loukuk ponovio je da se ne očekuje da vrhunac pandemije pogodi najsiromašnije zemlje svijeta za tri do šest mjeseci, ali da se ipak prihodi smanjuju, ljudi ostaju bez posla, zalihe hrane se troše, cijene rastu a djeci nedostaje vakcinacije i obroka.

Od početnog apela UN za pomoć, 25. marta, prikupljeno je milijardu američkih dolara kao pomoć za borbu protiv koronavirusa u 37 ugroženih zemalja.

Novi današnji apel uključuje dodatnih devet ugroženih zemalja: Benin, Džibuti, Liberiju, Mozambik, Pakistan, Filipine, Sijera Leone, Togo i Zimbabve.

Loukuk je dodao da se "u najsiromašnijim zemljama može vidjeti slabljenje ekonomije dok prihodi od izvoza, doznaka iz inostranstva i turizma nestaju".

Bonus video: