SAD: Usvojen paket pomoći vrijedan tri hiljade milijardi dolara, Tramp se protivi

Republikanci, koji kontrolišu Senat, poručili su da će blokirati usvajanje mjera čiji je cilj da pruže saveznu pomoć državama i drugim nižim instancama
949 pregleda 0 komentar(a)
Senat SAD, Foto: AP
Senat SAD, Foto: AP
Ažurirano: 18.05.2020. 11:07h

Američki Predstavnički dom u petak je većinom glasova usvojio paket mjera pomoći ekonomiji vrijedan tri hiljade milijarde dolara, koji su predložile demokrate a kojem se protivi predsjednik Donald Tramp.

Sa 208 glasova za i 199 protiv Demokrata, koji imaju većinu u Predstavničkom domu, uspjeli su da provuku i svoj predlog kroz taj dom, prenosi SEEbiz.

Republikanci, koji kontrolišu Senat, poručili su da će blokirati usvajanje mjera, iako neki republikanci podržavaju predložene mjere, čiji je cilj da pruže saveznu pomoć državama i drugim nižim instancama.

Republikanski predsjednik Donald Tramp obećao je da će staviti veto ako i Senat odobri mjere.

Ipak, predlog demokrata mogao bi imati za rezultat novi krug pregovora s republikancima i Trumpom koji govore o potrebi dodatne zaštite kompaniji zbog pandemije koronavirusa, kao i novim poreznim olakšicama.

Demokrate se tome protive.

Od izbijanja pandemije koronavirusa oko 36,5 miliona Amerikanaca, odnosno više od jedne petine radnika u Sjedinjenim Amričkim Državama (SAD), ostalo je bez posla.

Bonus video: