CIJELI ŽIVOT ODGAJANA DA MU BUDE SUPRUGA?

Ko je žena Kim Džong Una: Izbrisana joj prošlost, spekulisalo se da ju je ubio

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012. godine, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti
21464 pregleda 5 komentar(a)
Kim Džong Un i njegova žena, Ri Sol Ju, Foto: Uncredited
Kim Džong Un i njegova žena, Ri Sol Ju, Foto: Uncredited
Ažurirano: 18.05.2020. 13:47h

Sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una tri sedmice nije bilo u državnim medijima, što je neobično dugo i što je podstaklo spekulacije o njegovom zdravlju i boravištu, te zabrinutost za situaciju u zemlji u slučaju da bude morala birati njegovog nasljednika, piše 24sata.hr.

Međutim, sjevernokorejski mediji su prije desetak dana objavili fotografije i video snimak Kima na svečanom otvaranju fabrike za vještačka đubriva.

Dok se o Kim Džong-unu znaju brojne pikanterije i uvrnuti detalji, njegova žena je prava misterija.

Od toga da je zabranio vjenčanja i sahrane, ubio vlastitog brata, tetka i pitanje kojeg sve ne člana porodice, te činjenici da je uredio državu bez elementarnih ljudskih prava gdje je sve podređeno elitama - odnosno njemu, nije teško zaključiti kako Kim Džong Un nema baš neke kvalitete koje bi činile dobrog supruga.

Izbrisao je njenu prošlost

No, njegova žena je sasvim druga priča - barem prema ono malo detalja koje njen suprug dopusti da se plasiraju u javnost.

Drugarica Ri Sol-ju navodno je rođena u razdoblju između 1985. i 1989., mada niko ne zna tačno, a navodi se kako joj to nije ni pravo ime, već pseudonim.

Njena porodica je dio sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sjutra za vjenčanje sa Kimom.

Završila je srednju školu u Pjongjangu, a studirala muziku u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato da je Kim veliki obožavalac plesa i pjesme, a da u ženama vidi nekoga "čija je dužnost - zabavljati ga".

Navodno je neko vrijeme bila dio orkestra Unhasu, te je imala nekoliko javnih nastupa. Sjevernokorejske vlasti i policija sproveli su stroge mjere uništenja svih materijala koji prikazuju Ri So-ju u toj fazi života, jer sada više nije primjerena činjenica da je pjevala drugima.

Na njoj trenira disciplinu

Osim toga, ona je bila i aktivna navijačica, pa se takmičila na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održalo u Južnoj Koreji.

Do njihovog upoznavanja i braka nije došlo jer je Ri Kimu "zapela za oko", već zato što je njegov otac, predosjećajući da je lošeg zdravstvenog stanja prije moždanog udara, dogovorio njegov brak 2008. godine, a on se i ostvario 2009. godine, pisao je BBC.

I dok se ponekad pojavljuje na raznim društvenim marševima i manifestacijama sa svojim suprugom, zabilježeni su dugi periodi - od čak godinu do dvije, kad se Ri Sol-ju uopšte nije mogla vidjeti.

Spekulisalo se tada da ju je Kim možda i ubio, no manje drastične ideje kažu kako joj Kim zabranjuje izlaske kao "trening discipline".

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece - jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012. godine, što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti.

U to vrijeme je u Sjevernoj Koreji u posjeti bio košarkaški idol Kim Džong -una Denis Rodman, koji je po povratku u SAD izjavio britanskom listi Sau kako je vođa dobio kćerku, zdravu nasljednicu.

Tražio da joj se inducira raniji porođaj jer mu se svidio datum?

Njegovo ludilo ide toliko daleko da se u opsesiji likom svog djeda i utemeljitelja države Kim-il Sunga, smatra da je navodno obavio veliki broj plastičnih operacija kako bi mu što više ličio.

Osim toga, anonimni izvor iz sjevernokorejske vlade je izjavio kako je Kim tražio da se njegovoj ženi ranije inducira porođaj zbog krajnje uvrnutog razloga, kako bi se dijete rodilo krajem 2012. godine, kad se obilježava 100 godina rođenja Kim il Sunga - bez obzira na zdravstvene rizike za majku i dijete. Dijete se navodno zove Ju-ae.

Ubio bivšu djevojku i ljubavnicu zbog ljubomore?

Budući da voli muzičarke, ne čudi kako je u orkestru Unhasu imao još jednu djevojku prije Ri Sol-ju, a ona mu je navodno nastavila biti ljubavnica i u braku.

Ljubavna veza između Kim Džong-una i Hjon Song-Vol se odigrala 2007. Ona i još 12 drugih poznatih muzičara su odvedeni pred streljački vod 20. avgusta 2013. godine, dok su njihove porodice bile prisiljene gledati kako ih ubijaju mitraljezima.

"Publika" je sa smaknuća odvedena u zatvor, a nakon toga se o njima više ništa nije čulo, niti su viđeni. Moguće je da je Hjon nastradala po naredbi Kimove supruge ili da je presudilo to što je pornografski film sa snimkom neke od orgija sjevernokorejske elite završio u Kini, a o tome je u južnokorejskim medijima govorila plesačica koja je prebjegla iz Sjeverne Koreje.

Žena mora trpjeti njegovo iživljavanje i orgije

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2.000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga.

Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu 'oca nacije' shvatio vrlo doslovno.

Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj vanbračne djece, a nastavio ju je Kim Džong-un.

Orgije se navodno organizuju i s djevojčicama djevicama od kojih su neke stare tek 13 godina.

Po djevojke u škole dolaze vojnici koji ih odvode i upozoravaju da ništa ne smiju reći porodici, jer će ih ubiti.

Kada ih odvedu, djevojke vode doktorima koji utvrđuju jesu li djevice.

Ako jesu, tinejdžerke će postati dio tzv. "jedinice za zadovoljstvo".

Tamo će dobiti titulu "zabavljačice za odrasle" koja stoji na raspolaganju državnoj i vojnoj eliti.

Djevojke traže državni agenti, koji u školama nalaze "visoke i lijepe" mlade žene koje želi "trenirati" u hotelu u Pjongjangu.

Preporučujemo za Vas