SAD-Tajvan: Pompeo čestitao Cai

"Dok gledamo u budućnost, uvjeren sam da će, s predsjednicom Cai na čelu, naše partnerstvo s Tajvanom i dalje rasti“, stoji u saopštenju državnog sekretara SAD.
510 pregleda 0 komentar(a)
Američki državni sekretar, Majk Pompeo, Foto: AP, AP, AP
Američki državni sekretar, Majk Pompeo, Foto: AP, AP, AP
Ažurirano: 19.05.2020. 19:13h

Predsjednici Tajvana Ven Ing Cai, povodom njene inaguracije i novog četvorogodišnjeg mandata, čestitku je uputio Majkl Pompeo, državni sekretar SAD.

„Vaš ponovni izbor za predsjednicu i ubjedljiva pobjeda pokazuju da ste zaslužili poštovanje, divljenje i povjerenje ljudi na Tajvanu.Vaša hrabrost i vizija u vodećoj i dinamičnoj tajvanskoj demokratiji, inspiriše regiju i svijet“, poručuje Pompeo.

„Podrška Tajvanu u Sjedinjenim Državama je jednoglasna, što pokazuje i nedavno usvajanje TAIPEI zakona. Imamo zajedničku viziju regije - onu koja uključuje vladavinu zakona, transparentnost, prosperitet i sigurnost za sve. Nedavna pandemija COVID-19 pružila je međunarodnoj zajednici priliku da shvati zašto je tajvanski model odbrane od pandemije vrijedan pažnje i oponašanja. Dok gledamo u budućnost, uvjeren sam da će, s predsjednicom Cai na čelu, naše partnerstvo s Tajvanom i dalje rasti“, stoji u saopštenju državnog sekretara SAD.

Bonus video: