"moći ćemo da zaštitimo integritet narednih izbora"

Zakerberg priznao propuste Fejsbuka 2016. tokom predsjedničkih izbora u SAD

Fejsbuk je poput Tvitera žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsjedničku kampanju
756 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.05.2020. 12:04h

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je danas da je ta društvena mreža kasnila u reagovanju na miješanje u američke predsjedničke izbore 2016. godine i izrazio uvjerenje da će biti moguće "zaštititi integritet" narednih izbora u SAD.

Fejsbuk je poput Tvitera žestoko kritikovan zbog propusta u velikim kampanjama dezinformisanja 2016. godine, uključujući i američku predsjedničku kampanju.

Priznajući da je Fejsbuk kaskao tokom poslednje predsjedničke kampanje u SAD, Zakerberg je u intervjuu za BBC istakao da spriječavanje miješanja u izbore predstavlja "trku u naoružanju" protiv zemalja kao što su Rusija, Iran ili Kina.

"Zemlje će nastaviti da pokušavaju da se miješaju i imaćemo ovakve probleme, ali mnogo toga smo naučili od 2016. i uvjeren sam da ćemo moći da zaštitimo integritet narednih izbora", koji će biti održani 3. novembra, rekao je on.

Zakerberg je u istom intervjuu rekao da je Fejsbuk tokom pandemije koronavirusa radio na uklanjanju lažnih vijesti, omogućio ljudima da budu u kontaktu sa bližnjima i pomogao malim preduzećima.

Preporučujemo za Vas