AVION SE SRUŠIO U STAMBENOJ OBLASTI GRADA KARAČIJA

Pakistan: Iz olupine aviona izvučena tijela 57 žrtava, dvije osobe preživjele

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora, prenio je AFP
7555 pregleda 2 komentar(a)
Sa mjesta pada aviona, Foto: AP
Sa mjesta pada aviona, Foto: AP
Ažurirano: 23.05.2020. 00:20h

Iz olupine aviona sa 98 putnika i članova posade koji se juče srušio u stambenoj oblasti grada Karačija na jugu Pakistana, izvučena su tijela najmanje 57 osoba, saopštili su zvaničnici.

Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su ranije danas da su dvije osobe preživjele pad aviona i dodale da je uništeno nekoliko kuća ali se ne zna da li bilo žrtava na tlu.

Avion pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines) letio je iz grada Lahorea prema međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora, prenio je AFP.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mjesec dana zbog epidemije koronavirusa.

Lokalne vlasti su ranije juče navele da su svi putnici stradali. Međutim, lokalne televizije su prenijele izjavu jedne osobe na licu mjesta koja je rekla da ima preživjelih.

U prvim izvještajima navodilo se da je avionu bilo 107 putnika i članova posade, ali je kasnije precizirano da je bio 91 putnik i još sedam članova posade.

Gradonačelnik Karačija Vasim Ahtar izjavio je da je nekoliko kuća uništeno u padu aviona pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines). Za sada se ne zna da li je neko stradao u tim kućama.

Ranije juče, Tviterom su se počeli širiti snimcu i fotografije s mjesta pada aviona, a lokalni mediji javljaju kako su u padu aviona oštećene i neke zgrade i kuće.

 U Pakistanu se relativno često dešavaju avionske i helikopterske nesreće. Posljednja avionska nesreća dogodila se u decembru 2016. godine. Tada se avion iste kompaniije, PIA, srušio u planinskoj oblasti na sjeveru. Poginulo je 47 osoba.

Najgora nesreća se dogodila 2010. godine. Avion Erbasa 321 na relaciji Karači-Islamabad, srušio se neposredno pre sletanja. Tada su stradale 152 osobe.

Preporučujemo za Vas