ZATRAŽIO OD GUVERNERA OTVARANJE VJERSKIH OBJEKATA

Tramp napustio konferenciju bez odgovaranja na pitanja: U Americi nam je potrebno više molitve, ne manje

"Pozivam guvernere da dozvole našim crkvama i bogomoljama da odmah budu otvorene. Ukoliko to ne urade ja ću djelovati mimo guvernera", rekao je Tramp ne precizirajući kako bi to uradio
5907 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, Foto: AP
Tramp, Foto: AP

Predsjednik SAD Donald Tramp pozvao je danas guvernere američkih saveznih država da "odmah" odobre ponovno otvaranje mjesta za molitve uprkos epidemiji koronavirusa i zaprijetio da će to sam uraditi ukoliko ga oni ne poslušaju.

"Danas smatram da vjerski objekti kao što su crkve, sinagoge i džamije nepohodnim mjestima koja pružaju neophodne usluge", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Bijeloj kući.

"Pozivam guvernere da dozvole našim crkvama i bogomoljama da odmah budu otvorene. Ukoliko to ne urade ja ću djelovati mimo guvernera", rekao je Tramp ne precizirajući kako bi to uradio.

U SAD politika ponovnog otvaranja zavisi od svake savezne države pojedinačno.

"Neki guverneri su odredili prodavnice za alkohol i klinike za abortus kao neophodne ali su ostavili po strani crkve i druge vjerske objekte. To je greška", rekao je Tramp, koji je vrlo popularan među konzervativcima evangelistima.

On je rekao da ispravlja tu nepravdu i proglašava verska mjesta neophodnim i dodao da će na njegov zahtjev Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) izdati zdravstvene preporuke za posjete tim mjestima.

"U Americi nam je potrebno više molitve, ne manje", rekao je Tramp i napustio konferenciju za novinare bez odgovaranja na pitanja.