SAD: Uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Afroamerikanca

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je danas na Tviteru da će preduzeti akciju kako bi grad Mineapolis "imao pod kontrolom", nazivajući demonstrante "razbojnicima"

3630 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Mineapolisa, Foto: Beta/AP
Detalj iz Mineapolisa, Foto: Beta/AP

Policajac iz Mineapolisa koji je snimljen kako koljenom pritiska vrat Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je bio vezan lisicama i potom umro u pritvoru, uhapšen je danas, potvrdio je komesar Odjeljenja za javnu bezbjednost u Minesoti, Džon Harington.

Hapšenje Dereka Čovina je uslijedilo poslije trodnevnih protesta koji su eskalirali nasiljem jer su demonstranti sinoć zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Džordža Flojda i zapalili je. Čovin je bio zaposlen u policiji 19 godina.

Američki predsjednik Donald Tramp zaprijetio je danas na Tviteru da će preduzeti akciju kako bi grad Mineapolis "imao pod kontrolom", nazivajući demonstrante "razbojnicima".

Trampov tvit, koji je Tviter označio kao kršenje pravila o "veličanju nasilja" uslijedio je pošto su demonstranati napali i zapalili policijsku stanicu u Mineapolisu, u kojoj su radili policajci osumnjičeni za nasilnu smrt Flojda.

U Mineapolisu je uvedeno vanredno stanje, a nakon sukoba demonstranata sa policijom na ulice su izašli pripadnici Nacionalne garde SAD.

Bonus video: