Jermenski premijer objavio da je inficiran koronavirusom

On je priznao da vlada nije uspjela da obezbijedi poštovanje mjera izolacije i rekao da žali što je imao "suviše povjerenja u osjećaj odgovornosti" svojih sunarodnika.

217 pregleda 0 komentar(a)
Jermenija, Foto: Shutterstock
Jermenija, Foto: Shutterstock

Jermenski premijer Nikol Pašinjan objavio je danas da je zaražen novim koronavirusom, kao i članovi njegove porodice, dok se u zemlji pogoršava epidemija i bolnice su opterećene.

"Moj test na koronavirus se pokazao pozitivnim. Svi članovi moje porodice takođe su pozitivni", rekao je premijer u videu objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici.

On je dodao da za sada nema nikakav primjetni simptom bolesti i da će nastaviti da radi od kuće "dok to bude bilo moguće", prenosi Frans pres.

Premijer i njegova supruga Ana Hakobijan, novinarka, imaju četvoro djece.

Pašinjan (45) je rekao da je odlučio da se testira pošto je planirao da posjeti vojne kasarne, prenosi Interfaks.

Pašinjan pretpostavlja da se zarazio od jednog od konobara za vrijeme savjetovanja, kod koga je takođe potvrđen koronavirus.

U Jermeniji su registrovana 9.402 zaražena koronavirusom i 139 umrlih, prema zvaničnim podacima. U epidemiji su preopterećene bolnice i vlasti su prošle nedjelje objavile da namjeravaju da ograniče pristup intenzivnoj njezi na pacijente sa "najboljim šansama za preživljavanje".

Pašinjan je u srijedu ocijenio da je situacija u zemlji vrlo ozbiljna i pozvao na jačanje restrikcija. On je priznao da vlada nije uspjela da obezbijedi poštovanje mjera izolacije i rekao da žali što je imao "suviše povjerenja u osjećaj odgovornosti" svojih sunarodnika.

Vlada je navela da ne isključuje nove restriktivne mjere izolacije na nivou cijele zemlje. Mjere su velikim dijelom bile ublažene početkom maja sa ponovnim otvaranjem bašti restorana i nekih firmi.

Bonus video: