oružani sukobi tokom protesta

U Las Vegasu ustrijeljen policajac, u Sent Luisu ranjena četvorica

Dvojica policajaca povrijeđena su i u Bafalu u državi Njujork od kojih je jedan u teškom stanju, kada je je na njih naletio automobil

3470 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta pucnjave, Foto: AP Photo
Sa mjesta pucnjave, Foto: AP Photo
Ažurirano: 02.06.2020. 20:00h

Policajac iz Las Vegasa ustrijeljen je u glavu u jednom od dva oružana sukoba za vrijeme protesta zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, saopštile su vlasti.

Drugi oružani obračun bio je u blizini zgrade saveznog suda, a oba incidenta desila su se na Bulevaru u Las Vegasu.

U Sent Luisu su noćas ranjena četiri policajca tokom protesta koji su koji su počeli mirno, ali su prerasli u nasilne kada su demonstranti počeli da razbijaju izloge i kradu, a u centru grada su izbili požari, saopštila je danas policijska uprava u tom gradu.

U saopštenju se navodi da su policajci prevezeni u bolnicu u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

U ponedjeljak popodne, nekoliko stotina ljudi mirno se okupilo ispred suda u centru Sent Luisa, uključujući gradonačelnicu Lidu Krevson i šefa javne bezbjednosti Džimi Edvardsa. Međutim, kasnije su se demonstranti okupili ispred sjedišta policije kada su policajci ispalili suzavac. Neki demonstranti su razbijali izloge prodavnica u centru i krali, a potom i zapalili jednu zgradu. Dvojica policajaca povrijeđena su i u Bafalu u državi Njujork od kojih je jedan u teškom stanju, kada je je na njih naletio automobil.