SAD: Majka nabavila sinu oružje kojim bi ubio školske drugove?

Dječak, čije ime nije saopšteno uhapšen je 25. januara, nekoliko dana nakon masovnih pucnjava u srednjim školama u Teksasu i Kentakiju
59 pregleda 1 komentar(a)
Srednja škola Juniontaun, Pensilvanija, Foto: Http://uhs.uasdschools.org
Srednja škola Juniontaun, Pensilvanija, Foto: Http://uhs.uasdschools.org
Ažurirano: 13.02.2018. 11:08h

Majka 14-godišnjeg dječaka iz američke države Pensilvanije za kojeg policija tvrdi da je namjeravao da ubije svoje drugove, optužena je danas zbog učestvovanja u tom planu, saopštile su vlasti, a prenosi abc njuz.

Lenora En Hendriks iz Marklisburga u Pensilvaniji optužena je da je maloljetniku nabavila oružje nakon što je njen sin prošlog mjeseca prijetio da će pucati na masu u srednjoj školi "Juniontaun".

Dječak, čije ime nije saopšteno uhapšen je 25. januara, nekoliko dana nakon masovnih pucnjava u srednjim školama u Teksasu i Kentakiju.

"Svjedok je tada rekao da je čuo dječaka da će ubiti četiri druga iz razreda", kazali su zvaničnici, a prenosi abc njuz.

Policija je nakon toga pretresla kuću u kojoj dječak živi i u njegovoj spavaćoj sobi probašla poluautomastku pušku, sačmaricu, dvije mačete, noževe, revolver, samostrijel i municiju, rekao je na konferenciji za novinare u januaru tužilac Ričard Bauer.

Kada su je upitali za oružja, Hendriks je rekla da je sinu dozvolila da drži oružje u sobi da bi ga "naučila odgovornosti" i da bi ga "pustila da odraste".

Dječak je optužen za prijetnju terorizmom, posjedovanje oružja kao maloljetnik i kriminalnom namjerom da izazove katastrofu.

Bonus video: