OGLASIO SE BIVŠI MINISTAR ODBRANE

Matis: Tramp pokušava da podijeli Amerikance

Matis, koji je do sada izbjegavao da direktno komentariše odluke i aktivnosti Donalda Trampa, rekao je da podržava demonstrante koji "s pravom traže da imaju jednaka prava"

1158 pregleda 0 komentar(a)
Matis, Foto: Beta/AP
Matis, Foto: Beta/AP

Džejms Matis, bivši američki ministar odbrane koji je podnio ostavku jer se protivio odluci predsjednika SAD o povlačenje snaga iz Sirije, optužio je Donalda Trampa da pokušava da "podijeli" Ameriku.

"Donald Tramp je prvi predsjednik za mog života koji ne pokušava da okupi Amerikance, čak se i ne pretvara da pokušava. Umjesto toga, pokušava da nas podijeli", rekao je Matis u intervjuu za američki časopis Atlantik.

Matis, koji je do sada izbjegavao da direktno komentariše odluke i aktivnosti Donalda Trampa, rekao je da podržava demonstrante koji "s pravom traže da imaju jednaka prava".

Nekoliko stotina hiljada građana već više od nedjelju dana protestuje u više od 140 gradova u SAD zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Tramp, koji se do sada nije izjašnjavao o zahtjevima demonstranta, upotrijebio je oštar ton prema njima i zaprijetio slanjem vojske na ulice.

Preporučujemo za Vas