Peking izdao vaučere radi podsticanja potrošnje

Kako bi podstakao potrošnju, Peking je u subotu pokrenuo događaj za kupovinu koji će trajati do kraja praznika za Dan državnosti u oktobru, tokom kojeg se očekuje da će biti izdati vaučeri vrijedi 12,2 milijardi juana (CNY) odnosno 1,7 milijardi USD

438 pregleda 0 komentar(a)
Peking, Foto: Shutterstock
Peking, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.06.2020. 10:00h

Peking je izdao vaučere vrijedne 1,7 milijardi dolara, radi podsticaja potrošnje koja je pogođena pandemijom koronavirusa.

Pojava koronavirusa je dovela do zatvaranja ekonomije i ograničenja putovanja, što je smanjilo potrošnju kupaca.

Kako bi podstakao potrošnju, Peking je u subotu pokrenuo događaj za kupovinu koji će trajati do kraja praznika za Dan državnosti u oktobru, tokom kojeg se očekuje da će biti izdati vaučeri vrijedi 12,2 milijardi juana (CNY) odnosno 1,7 milijardi dolara.

Pokretanje događaja su zajednički organizovali državna Kineska medijska grupa i opštinska vlada Pekinga, prenosi portal croatian.cri.cn.

Prva serija od tri miliona paketa vaučera je u subotu izdata preko diva za e-trgovinu JD.com

Svaki paket sadrži tri kupona vrijedna 60 CNY, koji vrijede 14 dana i mogu se upotrebljavati u sektorima kao što su ugostiteljstvo i putovanja.

Kineska maloprodaja potrošačke robe, glavni pokazatelj rasta potrošnje, je u prvom kvartalu ove godine na godišnjem nivou pala 19 odsto.

Bonus video: