Gebrejesus o koronavirusu: Situacija u Evropi se poboljšava, a u svijetu pogoršava, nije trenutak za opuštanje

On je rekao da je više od 100.000 novih slučajeva infekcije zabilježeno u devet od deset posljednjih dana, a da je juče bilo 136.000 novih slučajeva, što je najveći dnevni broj novozaraženih

3238 pregleda 0 komentar(a)
Gebrejesus, Foto: AP
Gebrejesus, Foto: AP

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) procijenila je danas da se pandemija vezana za koronavirus "pogoršava" u svijetu, i upozorava protiv bilo kakvog opuštanja.

"Iako se situacija u Evropi poboljšava, ona se pogoršava u svijetu", rekao je danas šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus, na virtuelnoj konferenciji za novinare u Ženevi.

On je rekao da je više od 100.000 novih slučajeva infekcije zabilježeno u devet od deset posljednjih dana, a da je juče bilo 136.000 novih slučajeva, što je najveći dnevni broj novozaraženih.

Po njegovim riječima, gotovo 75 odsto novih slučajeva zaraze zabilježenih u nedjelju je bilo u deset zemalja uglavnom na američkom kontinentu i u južnoj Aziji.

Šef SZO je rekao da je u zemljama gdje se situacija poboljšava sada najveća prijetnja opuštanje i dodao da većina ljudi u svijetu i dalje podložna infekciji.

"Sada je šest mjeseci od početka pandemije i još nije trenutak za opuštanje", rekao je on.

Bonus video: