Vujović: Odlukom Osnovnog suda, pale sve DPS maske i isprazne floskule o pravnoj državi

On je dodao da uzalud stoga i dociranje komesara Hana koji poslanicima DPS-a, "kao učiteljica osnovcima, saopštava da se odluke sudova moraju poštovati"
108 pregleda 18 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ivan Vujović, Foto: SDP
Ažurirano: 11.02.2018. 12:53h

Član Predsjedništva SDP Ivan Vujović rekao je da su odlukom Osnovnog suda o određivanju privremene mjere o vraćanju Gorana Đurovića u Savjet RTCG, pale sve DPS maske i isprazne floskule o pravnoj državi.

"Znali smo i do sada da vladajuća većina u Parlamentu priznaje samo sud svoje Partije, ali do nedavno se time nijesu bar javno dičili. Danas javno kažu – to što sud odlučuje mimo volje zarobljenog Parlamenta koji brutalno krši zakon, nas ne obavezuje. Još nam saopštavaju da se time ruši podjela vlasti, rugajući se u lice svakome ko je bar ikada išta pročitao o principu podjele vlasti. U besudnoj zemlji, kakva je Crna Gora pod vlašću DPS i poslušnih satelita, čak i kada se ovakvo sudstvo osmjeli da donese neku odluku mimo volje Partije, to zapravo ništa ne znači. Kako u slučaju Marović i priznatih ukradenih miliona, tako i u slučaju Gorana Đurovića i njegovog nezakonitog najurivanja iz Savjeta RTCG. Odluke suda su tu ali je volja autokratije neprikosnovena – autokrata je vrhunski arbitar i on određuje koja sudska odluka važi, a koje se nećemo držati „kao pijan plota“, kazao je Vujović.

On je dodao da uzalud stoga i dociranje komesara Hana koji poslanicima DPS-a, "kao učiteljica osnovcima, saopštava da se odluke sudova moraju poštovati."

"Komesar Han je svjestan da je došao u „zarobljenu državu“, kako nam EU u novoj Strategiji proširenja i poručuje, pa mu zato nije čudno što mora da odgovara na ovakva pitanja. Otvorili smo toliko poglavlja, usvojili toliko akcionih planova i strategija ali kao lider u integracijama ne poštujemo odluke sopstvenih sudova. Upravo u ovom apsurdu leži sva istina o evropejstvu DPS i satelita. I valjda bi ovaj skandal predsjednicu Vrhovnog suda, makar trenutno, trebalo mnogo više da zabrine od sastava Sudskog savjeta. Očekujemo da nam kaže da li je Venecijanska komisija kriva i što DPS vlast ovako bestidno gazi sudstvo u Crnoj Gori ingorišući odluke grane vlasti na čijem je ona čelu. Znamo da je lakše optužiti Venecijance nego bližnje iz DPS, ali ipak želimo da vjerujemo u njenu hrabrost i principijelnost u odbrani digniteta sudske vlasti", zaključio je Vujović.

Bonus video: