Sjeverna Koreja zaprijetila, Seul sazvao hitan sastanak

Hitan sastanak je sazvan nakon što je Sjeverna Koreja zapretila da će uništiti kancelariju za vezu sa tom zemljom i preduzeti vojnu akciju spram nje

2052 pregleda 1 komentar(a)
Kim Jo Džong, sestra lidera Sjeverne Koreje, Foto: AP Photo
Kim Jo Džong, sestra lidera Sjeverne Koreje, Foto: AP Photo

Južna Koreja sazvala je hitan sastanak o bezbjednosti i pozvala svog susjeda da se pridržava sporazuma o pomirenju.

Hitan sastanak je sazvan nakon što je Sjeverna Koreja zapretila da će uništiti kancelariju za vezu sa tom zemljom i preduzeti vojnu akciju spram nje, prenio je AP.

Direktor predsjedničkog nacionalnog savjeta za bezbjednost Južne Koreje Ccung Eui-Jong održao je hitnu video-konferenciju sa ministrima zaduženim za bezbjednost i predstavnicima vojske kako bi razmotrili posljednje događaje na Korejskom poluostrvu i moguće poteze vlade u vezi sa tim, saopšteno je iz Plave kuće.

Ministarstvo za ujedinjenje, koje je zaduženo za odnose sa Sjevernom Korejom, kasnije je izdalo saopštenje u kojem je trenutna situacija ocijenjena kao ozbiljna i u kojem se navodi da oba susjeda moraju da se pridržavaju svih sporazuma koje su postigli, prenosi Tanjug.

Kim Jo Džong, sestra lidera Sjeverne Koreje, upozorila je sinoć Seul da će uskoro prisustvovati uništenju „beskorisne“ kancelarije za vezu između dva susjeda koja se nalazi u toj zemlji.

Ona je takođe izjavila da će vojsci Sjeverne Koreje dati pravo da preduzme naredne korake u cilju odmazde protiv Južne Koreje.

Sjeverna Koreja je ranije prekinula telefonske linije sa Južnom Korejom i pretila da će poništiti sporazume koje su

Severna Koreja zapretila: Seul sazvao hitan sastanak

dvije države potpisale 2018. godine.

Bonus video: