Južna Koreja: Novozaraženih 59, zabilježen stalan rast zaraze koronavirusom

Južna Koreja je povezala najmanje 1.379 slučajeva za međunarodne dolaske i zahtijeva dvonedjeljni karantin za putnike koji dolaze iz inostranstva

348 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Južne Koreje, Foto: Shutterstock.com
Detalj iz Južne Koreje, Foto: Shutterstock.com

Južna Koreja prijavila je danas 59 novih slučajeva zaraze Kovidom-19 dok dok broj inficiranih nastavlja stalno da raste o oblasti glavnog grada gdje živi polovona od 51 milion stanovnika te zemlje.

Sa podacima koje je danas objavio južnokorejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ukupan broj zaraženih u zemlji je dostigao 12.257, a 280 je umrlo.

Kako je naveo Centar od ukupnog broja novozaraženih 39 su u Seulu i okolnim oblastima gdje vlasti pokušavaju da zaustave prenos zaraze dok je pojačana ekonomska aktivnost i relaksirani stavovi oko fizičkog distanciranja.

Osam novih slučajeva povezano je za dolaske iz inostranstva. Zvaničnici su zabrinuti da bi ponovno izbijanje virusa u Kini moglo da dovede do više uvezenih slučajeva.

Južna Koreja je povezala najmanje 1.379 slučajeva za međunarodne dolaske i zahtijeva dvonedjeljni karantin za putnike koji dolaze iz inostranstva.

Bonus video: