Tilerson upozorio Rusiju na posljedice miješanja u izbore u SAD

Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Majk Pompeo nedavno je izjavio da očekuje da će Rusija pokušati da se miješa u američke izbore u novembru ove godine
3 komentar(a)
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Reks Tilerson, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2018. 08:20h

Šef američke diplomatije Reks Tilerson upozorio je Rusiju na "posljedice" ukoliko se ta zemlja bude miješala u predstojeće izbore u SAD.

Tilerson, koji boravi na turneji po zemljama Latinske Amerike, rekao je za televiziju Foks njuz da postoji "mnogo načina da se Rusi miješaju u izbore" i dodao da postoje i "razni alati koje oni mogu da koriste".

"Smatram važnim da nastavimo Rusiji da govorimo: 'Slušajte, ako mislite da mi ne vidimo šta radite, griješite, mi to vidimo i treba da prekinete. Ako ne prekinete, onda ćete snositi posljedice'", rekao je Tilerson tokom posjete Kolumbiji.

Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Majk Pompeo nedavno je izjavio da očekuje da će Rusija pokušati da se miješa u američke izbore u novembru ove godine, kao što je to učinila za predsjedničke izbore 2016. godine, prema navodima američkih obavještajnih službi.

Rusija je u nekoliko navrata demantovala da se miješala u te izbore na kojima je Donald Tramp pobijedio, dok je sam američki predsjednik rekao da nije imao nikakve veze s Rusijom za vrijeme predizobrne kampanje.

U novembru će u SAD biti održani izbori za oba doma Kongresa - Predstavnički dom i Senat.