Logistička agencija Pentagona "izgubila" više od 800 miliona dolara

Kompjuterska oprema vrijedna 46 miliona dolara je nepravilno dokumentovana, a agencija nije u mogućnosti pokazati dokumentaciju za još 100 miliona dolara u svojim kompjuterskim sistemima
0 komentar(a)
Sjedište Pentagona, Foto: Wikipedia
Sjedište Pentagona, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 06.02.2018. 17:12h

Pentagon je u centru novog skandala nakon što je logistička agencija DLA izgubila dokumentaciju za više od 800 miliona dolara namijenjenih projektima izgradnje.

DLA nema dokumentaciju za najmanje 465 miliona dolara koje je navodno potrošila na građevinske projekte završene u fiskalnoj godini koja je završena 30. septembra 2016. godine.

Agencija ne posjeduje ni dokumentaciju za 384 miliona dolara potrošenih na građevinske projekte koji su još uvijek u izgradnji. Kompjuterska oprema vrijedna 46 miliona dolara je nepravilno dokumentovana, a agencija nije u mogućnosti pokazati dokumentaciju za još 100 miliona dolara u svojim kompjuterskim sistemima. Zbog ovog raste zabrinutost zbog potrošnje Pentagona u vrijeme kada američki predsjednik Donald Trump želi povećanje budžeta za odbranu na 716 milijardi dolara za 2019. godinu.

Bonus video: