KORISNICI INTERNETA DALI NOVAC

Odbio da usluži mušteriju bez maske, pa dobio 100.000 dolara doniranog "bakšiša"

Gutijerez je ženu pitao da li ima masku za lice, ali prije nego što je stigao da joj pokaže pravila njegove kompanije, prema kojima se od kupaca zahtijeva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila

21160 pregleda 4 komentar(a)
Gutijerez, Foto: Screenshot/Youtube
Gutijerez, Foto: Screenshot/Youtube

Lenjin Gutijerez (24) odrađivao je svoju smjenu u "Starbaksu" u američkom gradu San Dijegu u državi Kaliforniji kada je u lokal ušla žena bez maske, prenosi televizija En-Bi-Si.

Radnik "Starbaksa" je odbio da usluži mušteriju jer nije nosila zaštitnu masku, a dobio je, nakon što je video snimak tog događaja postavljen na Fejsbuk, gotovo 100.000 dolara doniranog "bakšiša", prenosi Tanjug.

Gutijerez ju je pitao da li ima masku za lice, ali prije nego što je stigao da joj pokaže pravila njegove kompanije, prema kojima se od kupaca zahtijeva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila.

Nakon što je nezadovoljna žena snimak postavila na društvenim mrežama, došlo je do obrta koji sigurno nije očekivala.

Kako prenosi američka televizija, na internetu je ubrzo osvanula stranica "GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez", na kojoj je postavljen pomenuti snimak, a korisnici zamoljeni da doniraju bakšiš za radnika "Starbaksa".

Na toj stranici, na kojoj je do danas prikupljeno 98.700 dolara, takođe je navedeno da će 100 odsto novca biti dato Gutijerezu, kako bi mogao da ostvari svoj san i postane profesionalni plesač.

Nezadovoljna mušterija "Starbaksa" video-snimak je postavila na svom Fejsbuku 22. juna.

En-Bi-Si televizija dodaje da je pričala sa ženom, koja je rekla da su joj, nakon što je postavila video, dobijala prijetnje smrću od nepoznatih ljudi.