Kanje Vest objavio da ide u trku za predsjednika SAD

"Sada moramo ispuniti obećanje Amerike vjerovanjem u Boga, ujedinjenjem naše vizije i gradnjom naše budućnosti"

7255 pregleda 23 reakcija 7 komentar(a)
Kanje Vest, Foto: AP
Kanje Vest, Foto: AP

Američki reper Kanje Vest objavio je na Tviteru da će se kandidovati na predsjedničkim izborima u novembru i izazvati republikanca Donalda Trampa i njegovog političkog rivala, demokratu Džoa Bajdena.

"Sada moramo ispuniti obećanje Amerike vjerovanjem u Boga, ujedinjenjem naše vizije i gradnjom naše budućnosti. Kandidujem se za predsjednika Sjedinjenih Država", napisao je Vest na tviteru uz emoji američke zastave i hešteg #2020VISION.

Nije još jasno da li Vest, Trampov pristalica, zaista namjerava da se kandiduje četiri mjeseca prije izbora 3. novembra i je li uopšte podnio formalni zahtjev za ulazak u predsjedničku trku.

U brojnim saveznim državama još nije istekao rok za dodavanje nezavisnih predsjedničkih kandidata na glasački listić, prenosi agencija Hina.

Vest i njegova jednako poznata supruga Kim Kardašian posjetili su Trampa u Bijeloj kući.

Na susretu predsjednika i repera u 2018, Vest je održao čudan govor o paralelnim svemirima i svom bipolarnom poremećaju za koji je tvrdio da je zapravo nedostatak sna.

Najnovija objava američkog repera izazvala je lavinu reakcija među njegovih 29 miliona pratilaca.

Ilon Mask, izvršni direktor Tesle i još jedna slavna osoba poznata po svojim ekscentričnim ispadima, podržao je njegovu objavu na Tviteru.

"Imaš moju punu podršku", napisao mu je Mask.

Bonus video: