želi da osvoji još jedan mandat, a ne zna da upravlja državom

AP: Tramp se ustremio na pobjedu, ali šta će s njom - ne zna

"Lako je biti u kampanji kada u državi nemate krizu s kakvom se danas suočavaju SAD - epidemiju koronavirusa i ekonomske probleme. Sada je mnogo teže dati argumentovano obećenje za naredne četiri godine", ocijenio je republikanac Majk Ðuejm, savjetnik bivšeg guvernera Nju Dzerzija

5546 pregleda 6 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: AP Photo
Donald Tramp, Foto: AP Photo

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp nepokolebljivo želi da osvoji još jedan mandat u Bijeloj kući, ali je manje jasno šta namjerava da uradi s tim mandatom, piše danas AP.

Manje od četiri mjeseca uoči predsjedničkih izbora, Tramp je fokusiran na to kako da pobijedi, a ne kako da upravlja državom.

Do sada nije iznio političke prijedloge koji nude konkretna rješenja za brojne probleme sa kojima se danas suočavaju Amerikanci, ali zato ne oskudijeva u svojim napadima na glavnog rivala Džo Bajdena, konstatuje se u članku AP.

Ni promjena glavnog menadžera Trampove kampanje ne ukazuje da će se Tramp nadalje više baviti artikulisanjem svojih političkih planova nego slanjem političkih poruka.

"Lako je biti u kampanji kada u državi nemate krizu s kakvom se danas suočavaju SAD - epidemiju koronavirusa i ekonomske probleme. Sada je mnogo teže dati argumentovano obećenje za naredne četiri godine", ocijenio je republikanac Majk Ðuejm, savjetnik bivšeg guvernera Nju Dzerzija.

Ono na čemu se zasniva kampanja jeste ideja da je Tramp osnažio i unapredio američku ekonomiju pre pandemije korona virusa i da je on prava osoba da je ponovo vrati na zdrave osnove.

Ali, da bi ubedio glasače u svoje ideje, potrebno je da se Tramp više fokusira na poruke kojima će ubijediti Amerikance da mu ponovo ukažu povjerenje, nego na slanje poruka sa distopijskom i često kataklizmičnom slikom nacije na čijem bi se čelu našao Džo Bajden, zaključuje se u tekstu AP.