Pompeo: Nema ničeg neobičnog u susretu američkih obavještajaca sa ruskim kolegama

Pompeo je u pismu Šumeru naveo da su se i prethodne američke vlade sretale s ruskim obavještajcima, a da su teme nedavnog sastanka bile borba protiv terorizma, bezbjednost avio-saobraćaja i sprječavanje povratka boraca sa stranih ratišta u SAD i Rusiju
1 komentar(a)
Majk Pompeo, Foto: Reuters
Majk Pompeo, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2018. 18:57h

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo rekao je da nema ničeg "neobičnog" u susretu američkih obavještajaca sa ruskim kolegama.

Pompeo je tako odgovorio na kritike lidera demokrata u Senatu Čaka Šumera jer su dvojica ruskih zvaničnika pod sankcijama SAD i EU dobila dozvolu da uđu u SAD.

Pompeo je u pismu Šumeru naveo da su se i prethodne američke vlade sretale s ruskim obavještajcima, a da su teme nedavnog sastanka bile borba protiv terorizma, bezbjednost avio-saobraćaja i sprječavanje povratka boraca sa stranih ratišta u SAD i Rusiju.

Šumer je ranije izjavio da je vrijeme tog sastanka sumnjivo - samo nekoliko dana prije no što je Trampova vlada odlučila da ne uvodi nove sankcije protiv ruskih političara i oligarha zbog navodnog ruskog miješanja u američke izbore.

Bonus video: