očekuje se otvaranje 300.000 radnih mjesta

Indija velikim subvencijama privukla proizvođače telefona Samsung i Epl


Program predviđa godišnje novčane subvencije od četiri do šest odsto vrijednosti prodate robe proizvedene u Indiji tokom pet godina počev od ove, rekao je novinarima ministar tehnologije Ravi Šankar Prasad

3281 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Tri ugovorna proizvođača mobilnih telefona koji rade za američku firmu "Epl" (iPhone) i južnokorejsku "Samsung", prijavila su se za dobijanje prava za "veleproizvodnju elektronike" u Indiji na osnovu programa subvencija od 6,5 milijardi dolara koji je najavila njena Vlada.

Program predviđa godišnje novčane subvencije od četiri do šest odsto vrijednosti prodate robe proizvedene u Indiji tokom pet godina počev od ove, rekao je novinarima ministar tehnologije Ravi Šankar Prasad.

Međunarodne kompanije za proizvodnju mobilnih telefona koje su se prijavile za to su "Samsung", "Rising Star" i tri proizvođača koji po ugovorima rade za "Epl" - "Foxconn Hon Hai", "Wistron" i "Pegatron".

Ministar je rekao da se očekuje da će subvencije višestruko povećati proizvodnu bazu "Epla" i "Samsunga" u Indiji.

Za subvencije se prijavilo dvadesetak indijskih i međunarodnih kompanija iz oblasti mobilne telefonije, te se očekuje otvaranje 300.000 radnih mjesta, rekao je Prasad.

Preporučujemo za Vas